Villighed! 12 kg vægttab siden jul

Jeg har tabt 12 kg siden jul ved kostomlægning! ? ?

Villighed!
At mærke – at turde – at handle

De sidste 3 måneder har jeg ændret min kost og reguleret således at jeg spiser ca. 1500 Kcal om dagen. Det har nu efter 3 måneder medført at jeg vejer 88 kg, som er den samme maks vægt jeg havde da jeg for 29 år siden stoppede med at ryge. Det er helt super. ? Jeg fortsætter mit projekt til 75 kg.
Det handler meget om villighed for at nå hertil.
Jeg havde forberedt mig meget inden jeg startede op og i den forberedelse gik det op for mig – at om jeg ønskede at veje 75 kg så skal jeg spise, det der svarer hertil. Vender jeg tilbage til min tidligere levevis så kommer jeg til at veje det samme, som jeg kom fra. Det er ikke meningen.
Jeg tænkte at den tilvending der skulle til ville være klaret i løbet af 21 dage, som ofte er den tid det tager at ændre en vane. At spise var meget en vane for mig. Jeg forstod på mine lange vandreture at her spiste jeg helt anderledes, da jeg oplevede at den naturlige mekanisme til behov for mad var aktiv. Når jeg kom hjem blev den sat ud af funktion og så spiste jeg som før – og uden meget tanke på hvad jeg spiste. Ændringen har primært bestået i at jeg har erstattet noget af det jeg tidligere spiste med grøntsager. Jeg spiser næsten 1 kg grøntsager om dagen. Jeg registrerer alt min mad for at jeg kan få en fornemmelse for hvor meget de 1500 Kcal udgør. Jeg er blevet bedre til at skelne og ligeledes har kroppen nu vender sig til at jeg spiser mindre og dermed syntes jeg at den mekanisme om behov er begyndt at virke igen. Well – Jeg skal stadig være opmærksom og registrere og en Pizza fra den lokale pizza-pusher er virkeligt noget, der skal tænkes over.
I starten lagde jeg mig fast på at jeg ikke ville ændre alverdens på min daglige motion, som kunne omregnes til ca. 5-6.000 skridt. Nu er jeg på at jeg når mindste 10.000 skridt og at jeg går op mindst 10 etager hver dag. Hertil kommer så de to til 3 lange vandreture på 20-25 km om måneden.
Jeg kan mærke ændringerne og det gavner helt sikker min kondition, lungekapacitet (KOL) og blodtryk.
Det er en fantastisk rejse.
Billedet af mig er fra i dag og RV blusen spænder ikke så hårdt på kroppen og ligeledes billedet af maden er fra dagens fest og det svarer til ca. 500 Kcal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *