Archive for juni, 2010

Læste bøger

fredag, juni 25th, 2010

Hej!
Siden den 05.06.2010 er det blevet til at få læst følgende bøger:

Andres Ulykke af Tjechov, Anton forskellige historier om Rusland

Vendette af Leon, Donna. En historie og krimi der foregår i og omkring Venedig.

Nulkoden, Follet, Ken. Bogen blev bare slugt om den manglende kode.

Røde Ulv, Marklund, Liza. Den sidste af bøgerne – som bare også blev færdig i løbet af nogle få dage.

Puls, King, Stephen. Den var også rigtig god om hvordan det kan gå med mobiltelefoner der sender et mystisk signal ud.

Gode bøger. Måske den der tog lidt tid var den første Andres Ulykke.

Sankt Hans aften 2010

onsdag, juni 23rd, 2010

Så blev det lige pludseligt midsommer aften. Det er godt nok gået stærkt med en hel del forskellige oplevelser i den første halvår af 2010.

Det er interessant at være ude blandt en dejlig gruppe mennesker. Jeg mødte her idag 31 mennesker, som jeg ikke kendte i forvejen. Jeg kender altså nu ikke alle 31 men måske en 4 til 6 stykker. Det er da godt gået til en dejlig middag på Restaurant Sejlklubben Frem ved Svanemølleværket. Jeg havde en god aften med dejligt mad og nogle dejlige samtaler.
Efterfølgende så vi lige et par sankt hans bål blive tændt og det så nu ud som om der var en der fløj afsted og havde travlt med at komme til Hartzen.
Anyway, jeg fik også lige set lidt mere på min tur og hvordan jeg kunne komme afsted den 18.08.2010 og hjem igen den 18.09.2010. Det ser rimeligt fornuftigt ud og giver mulighed for at jeg kan komme i seng til fornuftig tid på vej ned. Hjemturen er direkte fra ruten – og det fornemmer jeg at være en god ide.
Jeg har fået gået lidt med mine nye vandrestøvler og har besluttet at droppe en fest den 03.07.2010 og så gå 18 km fra Lejre den 04.07.2010 for at få en fornemmelse af at gå en tur af denne størrelse.
God dag i dag. Have fun! Jørgen

El Camino Frances – Analyse

mandag, juni 21st, 2010

Jeg har nu besluttet mig for at jeg vil gå denne tur og det vil jeg gennemføre i august – september måned 2010.
Jeg er i undersøgelsesfasen, og er ude at lytte til andre, som har gået turen før mig, for at høste deres erfaringer.
Jeg er ved at undersøge hvordan jeg kommer frem og tilbage og kan se det også er til en fornuftig penge og mulighed. Jeg skal lige se på et par flere muligheder inden jeg beslutter mig for rejsen til og fra, samt den dato jeg tager afsted.
I dag fik jeg så set på vandrestøvler og har faktisk købt et par, som jeg nu skal til at gå til. Det bliver noget med nogle ture på nogle kilometer i nabolaget, og så gå hver dag og til sidst vil jeg så gå hele vejen rundt om søerne. Det er en tur på omkring 8 km. Ligeledes vil jeg gå en tur ved Lejre 2 weekender nemlig 18 km. I august vil jeg så have en tur på omkring 30 km, for at få en fornemmelse af at gå den distance.
Jeg vil tilpasse fortæringen efter dette og således at jeg kan forberede mig på strabadserne på turen.
Jeg har set på hvor meget jeg skal gå. Det bliver 4 uger af 7 dage, som så er omkring en 26 km i gennemsnit, for at nå frem til Santiago de Compostela fra Sydfrankrig.
Jeg er meget inspireret af dette projekt og syntes godt om det.
Følg med på denne hjemmeside, udviklingen af projektet og så vil der komme informationer undervejs når jeg kommer dertil.

Min El Camino tur!

torsdag, juni 17th, 2010

I går og i dag har jeg tænkt meget over dette med at tage på denne pilgrimstur. Der er sket forskellige ting på arbejde, som medfører at der ses på velvillighed med at holde vores ferie i den kommende periode af 2010. Det er måske en god mulighed for mig til at komme afsted på min pilgrimstur i august – september 2010. Det giver mig mulighed for at forberede mig en månedstid på turen inden jeg tager afsted.

Jeg kan se at det anbefales at begynde at tage nogle ture, få købt nogle gode sko/støvler at gå turen i og få disse trådt til. Få erfaring med hvad jeg skal have med af oppakning eller mere hvad er ikke nødvendigt. Få arrangeret turen til og fra Caminoen. Så der er mange ting at se på.

Det var overraskende for mig at se hvor inspireret jeg er af at skulle tage på denne tur. Så meget at jeg har en fornemmelse af det er det jeg skal.

Jeg har idag fundet følgende links til og om turen:

http://www.santiagopilgrimme.dk/

forberedelseskursus:
http://www.elcamino.dk/index.php?page=forberedelseskursus

og så denne side, som er en guide på engelsk.
http://www.caminosantiagodecompostela.com/

Ligeledes fik jeg set lidt på transport til og fra. Det ser ud til at det er overkommeligt og kan udføres for en rimelig penge.
Jeg vil se mere på det.

At være fadder!

onsdag, juni 16th, 2010

I gennem længere tid har jeg overvejet om jeg skulle blive fadder for et barn. Det vil jeg gerne ligeledes har jeg tænkt på hvilken organisation det skal være.

Jeg er kommet frem til at SOS-Børnebyerne passer mig rigtigt godt. Derfor vælger jeg dem. Det gode ved dem er at de har børnebyer i mange dele af verdenen, således at jeg kan vælge det område eller den del af verdenen, som jeg gerne vil støtte.

Der er to måder at give større på. Den ene er til en børneby. Her gives der så et månedligt beløb til et hus i en Børneby med en SOS mor og børn. Børnene har så deres lille familie her og herfra går de til de aktiviteter, som der nu er gældende for deres alder.
Det er også muligt at give til et barn. Det er også et månedligt beløb. Dette går til mad, skolegang, tøj og andre fornødenheder for barnet.

Derudover så har SOS – Børnebyerne også indtægter ved at sælge diverse materialer om SOS-Børnebyerne og herunder julekort. Overskuddet af salget går til SOS-Børnebyerne.
Jeg syntes dette er en god måde at støtte på. Jeg ved hvad pengene går til og jeg kan følge den by og det barn, som jeg støtter. Det er bare fantastisk.